Німеччина обговорює зі США, коли та як будуть застосовані санкції за "Північний потік-2"

П'ятниця, 20 грудня 2019, 16:29
 

Офіційний Берлін не вважає, що вдасться уникнути санкцій США у зв’язку з "Північним потоком-2", та зараз веде переговори з Вашингтоном щодо того, коли і як вони будуть застосовані.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на пресконференції у Берліні після зустрічі з українським колегою заявив глава МЗС Німеччини Гайко Маас.

"Ми ведемо переговори з нашими американськими колегами щодо Nord Stream на усіх рівнях. Я не робив собі ілюзій стосовно того, що буде можливо законодавчо запобігти запровадженню цих санкцій. Зараз буде йтися про те, яким чином вони будуть застосовані, також мова йде про таймінг", - сказав Гайко Маас.

Він додав, що Берлін рішуче відкидає санкції, які мають екстратериторіальну дію.

Реклама:

Глава МЗС України Вадим Пристайко, своєю чергою, заявив, що Україна проти того, аби Німеччина піддавалась санкціям. Проте, за його словами, "Північний потік-2" є політичним проєктом, а українська ГТС здатна транспортувати у рази більше газу, ніж російський трубопровід.

"Остання країна, яку би ми хотіли, щоб санкціонували, це Німеччина. Це наші друзі, партнери. Ми точно знаємо одну країну, яку треба піддати санкціям, і це не Німеччина", - сказав Пристайко.

"Єдине, що ми постійно говоримо, і сьогодні говорили, що наша ГТС, яка є найбільшою у цій частині світу, здатна забезпечити фактично у три рази більше, ніж зараз прокачується або в теорії може прокачуватись через Nord Stream 2", - сказав глава українського МЗС.

Нагадаємо, Сенат США у вівторок, 17 грудня, схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2". Минулого тижня проєкт закону схвалила нижня палата Конгресу США.

У Кремлі заявили, що санкції США є порушенням міжнародного права, але вони не зупинять побудову "Північного потоку-2".

Читайте також: "Американський удар по проєкту Путіна: чи зможуть санкції США зупинити Nord Stream 2".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: