Новини 19 грудня: блокування держвидатків, Газпром та бурштин

Четвер, 19 грудня 2019, 21:00
 

Про блокування держвидатків. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року. Призупинення фінансування незахищених статей бюджету пов'язане з тим, що деякі держоргани наприкінці року просять про "перекидування" коштів з одних програм на інші.

Про борги Газпрому. Жодна зі сторін газових перемовин не пропонувала зарахувати борги "Газпрому" взамін на "борги Януковича" на офіційному рівні.

Про бурштин. Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №2240, який передбачає введення єдиних дозвілів на геологічне вивчення бурштинових надр з подальшим видобуванням бурштину на 5 років на ділянки до 10 гектарів.

Про легалізацію азартних ігор. Верховна Рада не назбирала достатньо голосів, аби прийняти у першому читанні доопрацьований законопроєкт 2285-д, який передбачає легалізацію та державне регулювання азартних ігор.

Реклама:

Про конфлікт НБУ та Ради НБУ. Національний банк звинуватив окремих членів Ради НБУ у політичній умотивованості, а голова Ради НБУ Богдан Данилишин у відповідь заявив, що критика Ради є спробою відволікти увагу громадськості від фактів корупції в НБУ.

Ви хочете дізнатися більше?

Ігор Ніконов, "КАН девелопмент": 90% будівельного ринку працюють за принципом "пилососимо з усіх"

У чому головна проблема київських заторів і паркінгів, яка реальна собівартість будівництва, чому зміцнення гривні треба розслідувати, як впливає на ринок "Укрбуд", і чому Ніконов не розуміє "дачників".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!