Як виглядають цифрові водійські права в Україні

Середа, 18 грудня 2019, 14:17
 
ain.ua

Міністерство цифровий трансформації оголосило про набір учасників для тестування бета-версії додатка дія, перші скріншоти c функцією електронних водійських прав уже з'явилися в мережі.

Видання ain.ua протестували додаток.

Для того, що б взяти участь в бета-тесті, потрібно було залишити заявку на сайті проекту, при цьому мати водійські права і техпаспорт машини.

 
ain.ua

Зараз прийом заявок вже закритий. За даними "ПриватБанку" (за допомогою його програми та сервісу monobank можна авторизуватися в додатку), на тест зареєструвалося 58 000 користувачів.

Реклама:

На етапі бета-тесту в додаток можна додати свої водійські права і техпаспорт. Ці онлайн-документи - повноцінний аналог пластикових прав і паперових документів.

 
ain.ua

У додатку можна подивитися, які види цифрових документів доступні на даний момент.

Планується, що з часом в цьому додатку і на такому ж сайті можна буде отримувати державні послуги, тут же будуть знаходитися онлайн-аналоги документів громадянина.

Нагадуємо:

Кабінет міністрів на засіданні 18 грудня прийняв рішення запровадити електронні учнівські та студентські квитки.

16 грудня Харків став пілотним регіоном діджиталізації і отримав першого в Україні Chief Digital Transformation Officer, першим проєктом який протестують у місті стане є-Малятко

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!