Нацбанк не очікує на затвердження програми з МВФ до кінця року

Четвер, 12 грудня 2019, 14:41

У Національному банку очікують, що до кінця року Рада директорів МВФ не встигне затвердити нову кредитну програму для України.

Про це під час брифінгу заявив голова правління Нацбанку Яків Смолій.

"Ми очікуємо, і так побудований графік засідань ради директорів МВФ, що цього року рішення про підписання програми не буде, але згідно того графіку, коли може відбутися засідання, то це перший квартал 2020 року", - сказав він.

Нагадаємо:

Реклама:

У суботу стало відомо, що Міжнародний валютний фонд попередньо узгодив програму фінансування України на 5,5 мільярда доларів на три роки.

У заяві МВФ зазначається, що програму ще має затвердити Рада директорів МВФ, а рішення залежатиме від виконання Україною низки невідкладних дій.

"Ми погодилися з президентом, що економічний успіх України залежить від дотримання законності в країні, скорочення впливу інтересів певних осіб, захисту тих досягнень, які були отримані після очистки банківського сектора України і повернення коштів платників податків, витрачених внаслідок банкрутства банків", - заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва.

Читайте також: МВФ — Україні: політична підтримка зараз, а транш — потім

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!