Німецький бізнес став на захист "Північного потоку–2"

Середа, 11 грудня 2019, 09:20

Голова Східного комітету німецької економіки Олівер Гермес заявив, що санкції США проти проєкту "Північний потік-2" ставлять під загрозу мирні зусилля "нормандської четвірки".

Про це повідомляє FAZ.

"Якщо ці санкції набудуть чинності, це буде ударом по суверенітету Європейського Союзу і стане фатальним сигналом для мирних зусиль Парижа", - сказав він.

Посол України в ФРН Андрій Мельник у своєму Twitter розкритикував його слова: "Неправда. Санкції США проти Nord Stream 2 не ставлять під загрозу мирний процес. Навпаки, вони допоможуть забезпечити підписання нової, справедливої, довгострокової транзитної угоди до 31 грудня. Німеччина також виграє від цього".

Реклама:

Як відомо, Східний комітет німецької економіки - це організація німецьких лобістів в Східній Європі і пострадянських країнах. Днями Гермес закликав організувати міжнародну конференцію донорів для відновлення постраждалих від війни регіонів України.

Нагадаємо, Конгрес США заклав до військового бюджету на 2020 рік санкції проти трубопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: