"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк змінив правила випуску та користування платіжними картками

Вівторок, 10 грудня 2019, 14:10

Національний банк вдосконалив порядок здійснення банками емісії платіжних карток та операцій з їхнім використанням.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Оновлений порядок ураховує сучасні тенденції на фінансовому ринку та міжнародну практику здійснення розрахунків із використанням електронних платіжних засобів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, НБУ: унормував порядок використання користувачем платіжного застосунку та діяльність інформаційно-технічного посередника, передбачив право фізичної особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, використовувати корпоративну платіжну картку.

Реклама:

Також Нацбанк передбачив право емітувати до рахунка, відкритого на ім'я фізичної особи, визнаної судом недієздатною, електронний платіжний засіб на ім’я законного представника цієї фізичної особи.

Крім цього, регулятор надав право банку передавати користувачу платіжну картку через свого агента, якому надано право здійснювати ідентифікацію/верифікацію клієнтів.

Також НБУ визначив обов’язок банку передбачати порядок видачі/передачі електронного платіжного засобу користувачу в договорі з клієнтом.

"Національний банк очікує, що запровадження таких вимог спонукатиме банки удосконалювати рівень обслуговування користувачів, що сприятиме посиленню захисту прав користувачів та зростанню їхньої довіри до використання електронних платіжних засобів", - заявили у пресслужбі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: