"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці задоволені МАУ більше, ніж закордонними авіакомпаніями - опитування

Четвер, 7 листопада 2019, 15:11

51,4% опитаних українців позитивно ставляться до української авіакомпанії "МАУ", 40,6% - до угорського лоукостера Wizz Air.

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології з 8 по 20 вересня.

Зазначається, що 9,6% респондентів мали досвід купівлі авіаквитків за останні 1,5 року (з них 7,1% купували квитки з міжнародним сполученням, 1,6% – з сполученням в межах України, 0,9% – і з міжнародним сполученням, і з сполученням в межах України).

"Серед тих, хто мав досвід придбання авіаквитків (тобто серед 88 респондентів, які відповіли, що за останні півтора року придбавали авіаквитки), 57,6% стверджують, що для них низькі ціни є найважливішим фактором вибору авіакомпанії. 25,5% говорять про високий рівень обслуговування, 14,8% – про пунктуальність", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Водночас, при решті однакових характеристик, 39,3% респондентів, які мали досвід придбання авіаквитків, віддали б перевагу іноземним авіалініям, 26,8% – українським авіалініям. Для 27,1% респондентів байдуже, іноземні чи українські авіалінії", - зазначають у КМІС.

Респондентам також ставили питання "Як Ви ставитеся до наступних авіаліній, що діють в Україні?" щодо МАУ, Wizz Air, Ryan Air, SkyUp, Ernest Airlines, Мотор Січ.

 

Зазначається, що позитивно ставляться до МАУ (51,4%) опитаних українців 19,9% - негативно.

Водночас, авіакомпанія "Мотор Січ" із Запоріжжя українцям подобається значно менше: 19,6% опитаних задоволені її роботою, 14,5% - ні. 

Серед іноземних авіакомпаній українці найбільше задоволені діяльністю угорської Wizz Air (40,6% позитивно), найменше - італійської Ernest Airlines (20,2%).

Опитування пройшло з 8 по 20 вересня. Методом особистого інтерв'ю опитано 1025 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% — для показників близьких до 25%, 2,9% — для показників близьких до 10%, 2,1% — для показників близьких до 5%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: