Зеленський прокоментував інтерес інвестора з США до купівлі "Мотор Січі"

Середа, 6 листопада 2019, 20:10

Президент Володимир Зеленський прокоментував інтерес американського інвестора Еріка Прінса до української аерокосмічної компанії "Мотор Січ".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Я теж про це прочитав, причому прочитав уночі. Я ні з ким не зустрічався, я ні з ким це не проговорював, але це питання повинне бути пов’язане з президентом України, тому що "Мотор-Січ" – це стратегічне підприємство, тому я поки нічого не можу додати до цього", – сказав Зеленський.

Реклама:

Нагадуємо:

Ерік Прінс, власник приватної військово-охоронної компанії і неформальний радник президента США Дональда Трампа, обговорює купівлю "Мотор Січ", повідомив американський щоденник The Wall Street Journal, посилаючись на "посадовців, ознайомлених зі справою".

У Службі безпеки України ще 2018 року повідомляли про підозру, що всупереч українському законодавству, "іноземці" здійснили опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій компанії "Мотор Січ" і оформили його на шість офшорних компаній і фізичну особу. 

Цією особою виявився керівник Beijing Skyrizon Aviation, китайський мільярдер Ван Цзін.

Попереднього, 2017 року за клопотанням СБУ суд узяв під арешт 41 відсоток акцій "Мотору Січі" – ще тоді з офіційних документів випливало, що згаданий громадянин Китаю володів цією часткою акцій української компанії через підконтрольні йому структури.

У Китаї, в місті Чунцін, вже збудований завод для виробництва продукції за українськими технологіями "Мотор-Січі", але він наразі не працює в очікуванні на завершення оборудки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: