"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угорщина вирішила приєднатися до російського Євразійського банку розвитку

Субота, 30 листопада 2019, 17:27

Угорщина готова розпочати переговори про приєднання до Угоди про заснування Євразійського банку розвитку (ЄАБР) на умовах повноправного члена.

Про це заявив міністр фінансів Міхай Варга на конференції в Москві в п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hungary Today.

Приєднання до ЄАБР призведе до появи нових ринків та відкриє нові джерела фінансування угорських компаній, а також створить можливості для нових інвестицій в економіку Угорщини, йдеться у повідомленні міністерства.

Якщо переговори про приєднання будуть успішними, Угорщина приєднається до "добре капіталізованої фінансової установи, яка, за словами міжнародних агенцій з кредитного рейтингу, має сильний фінансовий профіль і діяльність якої відповідає загальноприйнятій міжнародній практиці", додав він.

Реклама:

ЄАБР було створено Росією та Казахстаном 2006 року, "щоб сприяти економічному зростанню в своїх державах-членах, розширювати торговельно-економічні зв'язки між ними та підтримувати інтеграцію в Євразії за допомогою інвестицій", йдеться на веб-сайті кредитора.

З часу заснування Вірменія, Таджикистан, Білорусь та Киргизстан стали повноправними членами.

Нагадаємо, раніше до Будапешта перехала штаб-квартира російського Міжнародного інвестиційного банку.

The New York Times з посиланням на джерела писала, що західні силовики занепокоєні тим, що російські шпигуни зможуть використовувати банк як базу для проведення європейських розвідувальних операцій, адже голова банку має давні зв'язки з російськими спецслужбами, а парламент Угорщини фактично надав банку дипломатичний імунітет від будь-якого контролю з боку поліції або фінансових регуляторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!