У Нацбанку очікують досягнення домовленостей з МВФ у цьому році

Четвер, 21 листопада 2019, 10:01

У Національному банку очікують досягти принципової згоди Міжнародного валютного фонду на фінансову підтримку України до кінця 2019 року.

Про це заявила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, в інтерв’ю Finance.liga.net

"Наш базовий сценарій - Staff Level Agreement (принципова згода Фонду прокредитувати країну. - ред.) ми отримаємо до кінця року", - заявила заступниця голови НБУ.

Рожкова також відмітила, що місія бачить успіхи в роботі державних інституцій, але є "сили" які хочуть зірвати процес.

Реклама:

"..Ми (НБУ і МВФ - ЕП) говорили в основному про програму і там, безумовно, звучав меседж, що місія бачить прогрес, який відбувається завдяки спільній роботі ОП, Кабміну і Нацбанку.Але при цьому, всі розуміють, що в країні продовжують "працювати" сили, які прагнуть зірвати наше співробітництво", - підкреслила Рожкова.

Заступниця голови зазначила що більшість вимог МВФ виконані і складнощів в цьому плані не передбачається.

"Особливих складнощів я вже не бачу: закон про незаконне збагачення прийнятий, бюджет - теж, анбандлінг Нафтогазу підписаний президентом, наскільки я знаю, скоро будуть сформовані нові незалежні наглядові ради держбанків (Мінфін доукомплектував наглядові ради Ощадбана і Укрексімбанку 20 листопада. - Ред.).

Навіть по самому складному питанню - повернення грошей, витрачених на банки-банкрути - теж останнім часом є прогрес", - заявила Рожкова.

Нагадаємо:

Місія Міжнародного валютного фонду почала працювати в Україні у четвер, 14 листопада.

Директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен розповів, що фонд сподівається на досягнення швидкого результату у перемовинах з українським керівництвом.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що планує припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, щоб Україна з 2023 року забезпечувала себе сама.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що переговори з МВФ щодо нової програми розширеного фінансування близькі до домовленості, але поки рано говорити про результати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!