"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Якщо уряд не хоче управляти львівським аеропортом, міськрада готова стати власником — Садовий

П'ятниця, 1 листопада 2019, 15:10

Львівська міська рада, та її очільник Андрій Садовий виступили проти передачі в концесію львівського аеропорту і готові прийняти його до комунальної власності міста.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

"Львівський аеропорт є одним з найкращих і найефективніших. Ми маємо за останній рік приріст пасажиропотоку 41%. Ми маємо дуже якісні фінансові показники, бо дохід, який отримало наше летовище торік, становить 523 млн грн. Плюс прибуток — 128 млн грн. 

Це державне підприємство. Ви бачили такі показники на інших державних підприємствах? Коли я чую розмови, що треба аеропорт кудись передавати, в якісь концесії — я цього не можу зрозуміти" , - заявив мер міста Садовий

Садовий зауважив, що  аеропортом користується Яворівський полігон, який є найбільшим військовим полігоном України та порекомендував уряду звернути увагу на інші міста.

Мер Львова відмітив, що концесія об’єктів критичної інфраструктури в умовах війни межує з державною зрадою.

"Я би пропонував уряду розвивати аеропорти в тих містах, де вже забули, що там літаки можуть сідати, а львівський аеропорт ставити у приклад, щоб переймали досвід, як якісно працює летовище, яка якісна синергія з міською та обласною владою.

Реклама:

Якщо уряд не хоче управляти аеропортом, ми готові, як міська рада, прийняти летовище і бути власником цього летовища. Для нас це буде велика честь", - наголосив Садовий.

Нагадаємо:

Нещодавно генеральна директорка аеропорту Львів Тетяна Романовська висловилася проти передачі аеропорту в концесію і за збереження підприємства в державній власності.

Заступник гендиректора аеропорту "Бориспіль" також заявив, що київський аеропорт може принести більше користі, залишившись у держвласності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!