"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський: Понад половина виробництва Укрспирту перебуває у "тіні"

П'ятниця, 1 листопада 2019, 13:54

Президент Володимир Зеленський заявив, що 55% виробництва "Укрспирту" перебуває в тіні.

Про це він сказав під час нарад з питань розвитку спиртової галузі України у рамках поїздки на Тернопільщину, передає "Укрінформ".

"Така в мене є статистика, ви скажете, так це чи ні, тобто більше половини, 55% виробництва зараз "Укрспирту" в тіні, державні заводи контролюються кримінальними угрупуваннями більше 10 років", - підкреслив він.

Водночас заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів розповіла, що, починаючи з 2016 року, майже у 5 разів зменшився фінасовий результат держпідприємства.

Реклама:

"Це так само впливає на сплату податків. Якщо податок на прибуток "Укрспирт" платив у 2016 році майже 30 млн, то у 2018 році жодної копійки податку на прибуток найбільший державний спиртовий монополіст не сплатив до бюджету", - зазначила вона.

За її словами, через нелегальний ринок спирту державний і місцеві бюджети щороку недоотримують 8 млрд гривень.

Нагадаємо:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оголосило конкурсний відбір на посаду керівника держпідприємства "Укрспирт".

23 жовтня виконуючим обов'язки директора держпідприємства "Укрспирт" був призначений Сергій Блескун замість Юрія Лучечка; в той же день уряд звільнив голову правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрія Радченка.

Уряд проведе позаплановий аудит Укрспирту та Агрофонду.

Мінекноміки в рамках реформування спиртової галузі пропонує встановити камери спостереження на всіх працюючих спиртзаводах і gps-трекер на транспортних засобах.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, покликаний лібералізувати діяльність в сфері виробництва і обороту етилового спирту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: