"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справу "Трейд Коммодіті" щодо розтрати коштів Міноборони скерували до суду

Вівторок, 8 жовтня 2019, 10:20

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду справу стосовно розтрати 58 млн гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У вказаному провадженні обвинувачуються екс-заступник міністра оборони, директор та працівник відділу Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, службовець Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, представник ТОВ "Трейд Коммодіті" у вчинені злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Також обвинувачується кінцевий власник ТОВ "Трейд Коммодіті" – у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Реклама:

"Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ встановлено, що вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів поставки паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитки на суму 58,126 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

У жовтні 2017 року детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича.

Йшлося про корупційну схему розтрати державних коштів при закупівлі палива для Міністерства оборони.

Пізніше Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру у цій справі ще 2 чиновникам Міноборони.

НАБУ і САП підозрюють в незаконних поставках палива міністерству компанію "Трейд Коммодити", зокрема її офіційного власника і директора Вадима Майка і неформального керівника Володимира Гарькавого.

Читайте також: Справа "Трейд Коммодіті". Як друг президента брав на поруки заступника міністра

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: