"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Естонії відкрили справу проти філії Swedbank через відмивання грошей

Вівторок, 29 жовтня 2019, 12:18

Фінансова інспекція Естонії відкрила справу про проступок щодо естонського філії Swedbank для перевірки дотримання правил боротьби з відмиванням грошей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Приводом для такого кроку стали ознаки порушень, виявлені в ході раніше ініційованої щодо Swedbank процедури фінансового нагляду.

Окреме провадження у справі має встановити, чи було з боку Swedbank скоєно протиправне діяння, яке б відповідало правопорушенню., яке є порушенням правил запобігання відмиванню грошей, і чи винна юридична особа у вчиненні такого проступку.

Реклама:

У цій справі Фінансова інспекція співпрацює з компетентними органами Швеції і країн Балтії. Сторони координують свою діяльність і обмінюються інформацією та оцінками.

Перші результати в ході провадження будуть оголошені на початку наступного року.

У відомстві також зазначили, що стосовно Swedbank триває і розпочата раніше процедура фінансового нагляду.

Swedbank може бути причетним до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема Росії та Азербайджану.

За даними шведської телекомпанії SVT, у період між 2007 та 2015 роками приблизно півсотні клієнтів Swedbank перевели близько 40 млрд крон (за підрахунками шведів, ідеться про $5,8 млрд) підозрілих коштів між Swedbank та Danske Bank.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: