Vodafone працюватиме над Kyiv Smart City

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 14:37

Мобільний оператор "Vodafone Україна" і Київська міська рада підписали меморандум про співпрацю в рамках концепції Kyiv Smart City 2020.

Про це повідомляє прес-служба оператора.

Зазначається, що мобільний оператор спільно з Київміськрадою, планує здійснювати транспортне планування із застосуванням big data аналітики, реалізувати проект "Розумна дорога", та проводити екологічний моніторинг.

Крім того, в планах - впровадження IoT-рішень для комунальних служб Києва; впровадження безготівкових способів оплати в міському пасажирському транспорті за допомогою мобільних розрахунків; впровадження програми Cashless city.

Реклама:

"Для того, щоб зробити життя в столиці максимально комфортним для мешканців, Київ впроваджує технології IoT. Це допоможе більш ефективно і оперативно приймати рішення в сфері управління містом і зробити міські сервіси ще більш доступними та зручними для користувачів", - заявила в Київській міськраді.

Internet of Things  (IoT) — концепція мережі, що складається із взаємозв'язаних фізичних пристроїв, які мають вбудовані датчики, а також програмне забезпечення, що дозволяє здійснювати передачу і обмін даними між фізичним світом і комп'ютерними системами

Нагадаємо:

24 жовтня Антимонопольний комітет дав дозвіл компанії Bakcell з Азербайджану купити другого за величиною мобільного оператора в Україні - "Водафон Україна".

Читайте також: Віце-президент GlobalLogic: у мене немає відчуття, що Київ — це Smart City

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!