НАЗК розширило коло близьких осіб та членів сім'ї декларанта

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 12:02

Нацагентство з питань запобігання корупції заявило, що з 18 жовтня у деклараціях потрібно вказувати майно племінників, а також батьків чоловіка (дружини).

Про це повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що розширення кола близьких осіб та членів сім’ї суб’єктів декларування вводиться відповідно до змін, які внесені в ЗУ "Про запобігання корупції".

"Термін "близькі особи" в законі застосовується до племінника і племінниці, а також до батька та матері дружини (чоловіка) сина (дочки).

Реклама:

Для вимог фінансового контролю членами сім’ї суб’єкта декларування тепер вважаються його неповнолітні діти незалежно від спільного проживання, пов’язаності спільним побутом та наявності взаємних прав та обов’язків", - йдеться у повідомленні.

На коло близьких осіб поширюються обмеження щодо спільної роботи: публічним службовцям заборонено мати таких осіб у прямому підпорядкуванні.

Крім цього, до складу Громадської ради при агентстві не можуть входити особи, близькі особи яких є або, незалежно від тривалості, були працівниками НАЗК протягом останніх трьох років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: