Міненерго пропонує створити робочі групи з протидії нелегальним АЗС

Середа, 23 жовтня 2019, 11:48

Міністерство енергетики та охорони середовища ініціює створення робочих груп на рівні обласних державних адміністрацій для перевірок і ліквідації незаконних АЗС.

Про це повідомляє Нафтогазова асоціація України.

Відповідне звернення Міненерго розіслало в усі обласні державні адміністрації.

До складу робочих груп міністерство пропонує включити представників Нацполіції, ДПС, Держпраці, ДСНС, Місцевих державних екологічних інспекцій, ДАБІ та органів місцевого самоврядування.

Реклама:

Головним завданням робочих груп повинна бути ліквідація нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами в усіх їх проявах.

Робочі групи мають право ініціювати проведення перевірок та інших, передбачених законом заходів та застосувати санкції у разі виявлення незаконної діяльності щодо торгівлі нафтопродуктами.

Міністерство надало регіональним адміністраціям перелік основних вимог, що необхідні для легальної діяльності АЗС/АГЗС. 

Також за рекомендацією Міненерго регіональні адміністрації повинні створити прямі телефонні лінії з метою забезпечення належної взаємодії ОДА з мешканцями областей для оперативного розгляду звернень з питань нелегального функціонування АЗС.

Про кількість виявлених правопорушень та притягнення винних до відповідальності ОДА повинні будуть звітувати до Міністерства енергетики щомісяця.

Повідомляється, що такі робочі групи вже працюють в Рівенській та Херсонській областях, також очільник Запорізької ОДА Виталий Туринок заявляв про створення такого штабу в найближчому часі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: