Перші річкові перевезення з Білорусі можливі з 2020 року — Криклій

Середа, 23 жовтня 2019, 11:22

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що перші перевезення внутрішнім водним транспортом з Білорусі в Україну можуть відбутися вже з наступного року.

Про це він повідомив на Tbilisi Silk Road Forum, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Міністр заявив, що ключовим фактором розвитку внутрішньої водної інфраструктури має стати законодавча база.

"Головним рушієм в галузі річкового транспорту має стати новий закон про внутрішні водні шляхи. Разом із українськими парламентаріями ми працюємо над ним. Одночасно ми також здійснюємо заходи щодо лібералізації річкових перевезень. Це дозволить збільшити обсяг перевезень вантажів удвічі вже найближчі роки", - підкреслив Криклій.

Він також анонсував проведення робіт з днопоглиблення в рамках міжнародного проєкту Е-40, за допомогою якого з наступного року буде можливість відкрити річкові перевезення з Білорусії.

"Якщо наші польські сусіди підтримають цей проєкт, ми зможемо поєднати Балтійське, Чорне та Каспійське море. Це великий виклик і ми вже розпочали необхідні процедури. Сподіваюсь, з другої половини 2020 року ми будемо готові зробити перші перевезення внутрішнім водним транспортом з Білорусії до Чорного моря", - зазначив Криклій.

Він додав, що реалізація такого проєкту дозволить також зменшити навантаження на українські автотранспортні шляхи, адже збільшиться частка річкових вантажних перевезень.

Реклама:

Нагадаємо

Українські та білоруські підприємства підписали контракти на більш ніж півмільярда доларів.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що головним завданням подальшої співпраці між Україною та Білорусю є розвиток річкового судноплавства на річках Прип'ять і Дніпро, зокрема в рамках реалізації проекту водного шляху Е-40.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: