В ЄС впевнені, що Brexit не відбудеться 31 жовтня

Середа, 23 жовтня 2019, 10:50

Велика Британія не залишить ЄС 31 жовтня, переконані високопоставлені чиновники та дипломати Євросоюзу.

Про це повідомляє Politico.

У вівторок ввечері депутати британського парламенту попередньо схвалили угоду про Brexit, але згодом відмовилася затвердити прискорений графік розгляду угоди, запропонований урядом.

Після цього голова Євроради Дональд Туск заявив, що рекомендуватиме лідерам країн ЄС погодити прохання Лондона відтермінувати вихід країни з блоку.

Реклама:

У той час як Франція, як очікується, наполягатиме на більш короткій відстрочці Brexit, офіційні особи ЄС заявили, що незалежно від результатів цих дебатів було ясно, що Джонсон не виконає свою обіцянку вивести країну з блоку 31 жовтня.

"Brexit не відбудеться в кінці жовтня", - упевнений високопоставлений чиновник ЄС.

Відмова парламенту Британії від прискореного розгляду угоди Джонсона означає, що прем’єру доведеться прийняти відстрочку щодо Brexit, якщо ЄС її офіційно запропонує. Після голосування Джонсон вирішив призупинити процес ратифікації угоди, поки не буде прийнято рішення в Брюсселі.

Париж дав зрозуміти, що не може задовольнити прохання Великої Британії про відстрочку до 31 січня.

"Британський парламент повинен розглянути угоду якомога швидше. Наприкінці тижня ми побачимо, чи потрібне чисто технічне продовження на кілька днів, щоб завершити цю парламентську процедуру", - сказав французький дипломат.

"Але поза цими обставинами виключено відстрочку для виграшу часу або повторного обговорення угоди. Ми досягли угоди і тепер вона має бути імплементована без зволікання", - додав він.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: