Зеленський запитає у прем'єра про незалежність нового голови "Центренерго"

Четвер, 10 жовтня 2019, 17:48

Президент Володимир Зеленський запитає у прем'єр-міністра Олексія Гончарука про професіоналізм та незалежність нового голови ПАТ "Центренерго" Володимира Потапенка, якого вважають наближеним до бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це він сказав під час прес-марафону.

"Щодо незалежності людини, яка керує на сьогодні "Центренерго", - це питання до прем'єр-міністра. Я можу його запитати, чи незалежна це людина, хто його завів і чи захищає він інтереси цього підприємства", - зазначив Зеленський.

За його словами, такі кадрові рішення не входять до його компетенції як глави держави, якщо лише вони не стосуються питання енергобезпеки країни.

Нагадаємо:

Реклама:

Кабмін погодив Володимира Потапенка на посаді тимчасово виконуючого обов'язки голови "Центренерго".

13 вересня в кулуарах щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії Ігор Коломойський визнав свій зв'язок з держкомпанією. Його компанії, за словами олігарха, є великими споживачам електроенергії Центренерго.

В інтерв'ю Цензор.Нет Коломойський назвав Володимира Потапенка зрозумілою йому людиною.

Як повідомляла ЕП з посиланням на джерела на ринку, з перших днів липня неофіційним куратором державного енергетичного сектору стала людина Коломойського - донецький бізнесмен Віталій Бєляков, який замінив Віталія Кропачова.

Читайте також: Прощавай, Кононенку, здрастуй, Коломойський? Вугільна галузь змінила "куратора"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!