"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УЗ дозволила портам призупиняти відвантаження зерна

Середа, 18 вересня 2019, 20:25

Укрзалізниця надала можливість портам призупиняти відвантаження зерна - рішення пов'язане з тим, що на залізничній мережі майже в чотири рази більше вагонів, ніж можуть переробити порти.

Про це повідомив у Facebook голова правління УЗ Євген Кравцов.

"Станом на 16.09.2019 на залізничній мережі обліковувалось 10616 вагонів-зерновозів. Всі вони були завантажені на адресу морських портів. Переробна спроможність зернових терміналів складає 2765 вагонів/добу. Тобто на залізничній мережі знаходиться майже в 4 рази більше вагонів, ніж можуть переробити порти", - підкреслив він.

Укрзалізниця надала можливість портам призупиняти відвантаження на свою адресу, якщо ті не встигають обробити плановий обсяг.

Реклама:

При цьому Кравцов зазначив, що проблема - в обмеженні переробної спроможності самих портів.

"Ані збільшення кількості локомотивів, ані розширення припортових станцій не дозволить вирішити проблеми логістики зернових", - заявив він.

Нагадаємо:

З 11 по 14 вересня УЗ обмежила вантажоперевезення Південно-Західною залізницею через скупчення вагонів. У компанії заявили, що збої в роботі пов'язані з неефективним плануванням і використанням ресурсів менеджментом цієї філії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!