Зеленський очікує, що ЄБРР збільшить інвестиції до більш ніж 1 мільярда євро на рік

Вівторок, 17 вересня 2019, 19:56

Президент Володимир Зеленський очікує, що Європейський банк реконструкції та розвитку у наступні 2-3 роки наростить інвестиції до більш ніж 1 мільярда євро на рік і зробить їх більш конкурентоспроможними для приватного сектору в Україні.

Про це він заявив на зустрічі з віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Аланом Пію, передає прес-служба президента.

Зеленський, що зустріч є важливою для економіки та інвестиційного клімату в Україні. За його словами, Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами, такими як МВФ, ЄБРР та Світовий банк.

Він додав, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроектів.

Реклама:

"Зокрема розроблений за підтримки ЄБРР законопроект про концесії, проект закону про скасування списку об’єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законів, які дозволять Україні покращити позиції в рейтингу Doing Business. Крім того, ухвалено закон про спліт, який запроваджує міжнародні стандарти регулювання та нагляду у небанківському фінансовому секторі", - йдеться у повідомленні.

Президент запевнив, що іноземні інвестори та партнери завжди можуть розраховувати на відвертий і чесний діалог у рамках Національної інвестиційної ради, роботу якої планують продовжувати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: