У Києві залишилось 4750 білбордів, частину із них - знесуть

П'ятниця, 13 вересня 2019, 15:28
 
Фото: КМДА

У столиці на сьогоднішній день залишається 4750 білбордів при їхній граничній цифрі 4390 одиниць, і деякі з них встановлені незаконно, тому будуть демонтовані.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"До початку кампанії з демонтажу незаконно встановлених рекламних носіїв (білбордів – ред.) було понад 12 тисяч. Сьогодні ж – 4750. Нагадаємо, що раніше, разом із операторами ринку, столична влада визначила граничну цифру білбордів у столиці – 4390", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що за кілька останніх років демонтовано майже 36 тисяч рекламних носіїв різного типу.

Реклама:

"Так, наприклад, прибрали всі носії на мосту Патона, на Либідській площі, перехресті вулиць Чорновола і Січових стрільців", - нагадав мер.

Наразі, розповів мер, роботи тривають на розв’язці біля метро "Лівобережна". Зокрема, на просп. Броварському працівники "Київреклами" демонтують 46 наземних конструкцій.

"Тут розміщувалось 46 наземних рекламних конструкцій. Тепер – не буде жодної. Адже, за правилами, на перехрестях та розв’язках заборонено розміщувати наземні рекламні засоби. На самому Броварському проспекті ми зменшили кількість білбордів більше ніж удвічі", – підкреслив мер.

 

Окрім того, нагадав мер столиці, нещодавно було демонтувано рекламні носії на перехресті Броварського проспекту і проспекту Визволителів, на просп. Лобановського, Дніпровській набережній, Солом’янській площі, на бульварі Дружби Народів.

Нагадаємо:

Київська влада два роки тому затвердила нові правила розміщення реклами і нині активно звільняє вулиці міста від зайвих конструкцій. На черзі — міський транспорт.

Найбільш відчутний ефект від роботи КП "Київреклама", що займається демонтажем рекламних носіїв, у центральній частині міста. Тут прибрали більшість рекламних щитів і контролюють вимоги до вивісок.

Читайте детальніше: "Рекламна чистка": як міняється обличчя Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: