"Газпром" виплатив 345 мільйонів доларів у рамках спору з "Нафтогазом" в Англії

Четвер, 29 серпня 2019, 13:49

Російський "Газпром" вніс на рахунок Високого суду правосуддя Англії та Уельсу 345 мільйонів доларів забезпечувальних платежів у рамках спору з "Нафтогазом" у Стокгольмському арбітражі.

Про це йдеться у фінасовій звітності компанії.

"У рамках провадження у справі про визнання і приведення у виконання рішення Стокгольмського арбітражу "Газпром" у 2019 році вніс на рахунок Високого суду правосуддя Англії і Уельсу забезпечувальні платежі в загальному розмірі 345 млн доларів", - йдеться в документі.

Але це не означає переказ цих коштів на рахунки "Нафтогазу", оскільки наразі англійський суд очікує на рішення апеляції "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу.

Реклама:

До закінчення слухання апеляції "Газпрому" заборонили переносити свої активи з території Великої Британії, де їх може конфіскувати суд на користь "Нафтогазу".

Нагадуємо:

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Детальніше про зміст та завершення суперечки між компаніями читайте у матеріаліНафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: