"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фонді держмайна пройшли обшуки. У справі фігурує Трубаров

Вівторок, 9 липня 2019, 18:17

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у в. о. глави Фонду державного майна Віталія Трубарова.

Про це Економічній правді повідомило джерело в Кабінеті міністрів.

Водночас джерело зазначало, що Трубарова - затримано.

"Чиновник затриманий. Зараз проводиться обшук із виїмкою документів. Трубаров затриманий", - повідомило джерело.

Реклама:

Водночас віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook спростував затримання Трубарова.

"Тут пройшла інформація, що затриманий в. о. Голови Фонду держмайна Віталій Трубаров ... Хм ... А хто ж у мене зараз на засіданні Урядового комітету присутній? Голограма?" - написав Розенко і проілюстрував повідомлення фотографією з комітету, на якій зображений і. о. глави Фонду.

Однак джерело ЕП стверджує, що Трубаров дійсно був на засіданні, однак "комітет закінчився" (маючи на увазі, що Трубаров був затриманий після цього - ред.).

Пізніше в НАБУ підтвердили, що спільно зі Службою безпеки проводять обшуки у Фонді держмайна, та пообіцяли розкрити деталі згодом.

Зі свого боку в. о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров спростував інформацію про те, що його начебто затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

"Поки в інформаційному просторі мене начебто затримувало НАБУ, доповідав на засіданні Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку пропозиції Фонду щодо закону "Про професійну (професійно-технічну) освіту", - написав Трубаров у  Facebook.

Варто зазначити, що спочатку повідомлялось, що Трубарова було затримано. Однак як пізніше з’ясувалося, у Фонді держмайна тривали обшуки через хабарництво, які пройшли, зокрема, і у Трубарова (чи проводили обшуки безпосередньо у кабінеті в. о. глави Фонду – поки що не відомо).

Однак як зазначається на сайті НАБУ 9 липня, "на гарячому" затримали заступника голови Укрдержархіву. Посадовець в обмін на 10 тис. дол неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна. 

Дмитро Рясний

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: