Ні Британія, ні ЄС не готові до "жорсткого" Brexit – бізнес

Понеділок, 29 липня 2019, 10:51

Конфедерація британської промисловості (CBI), бізнес-організація, яка відстоює позицію майже 190 тисяч підприємств, попередила уряд про те, що ні Британія, ні ЄС не готові до Brexit без угоди.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

CBI представила звіт, який ґрунтується на тисячах інтерв'ю з компаніями усіх розмірів і секторів, включаючи 50 торгових асоціацій. Організація стверджує, що при "жорсткому" Brexit близько 24 з 27 областей економіки Великої Британії будуть відчувати збої.

Напередодні в британському уряді заявили про нарощення підготовки до виходу з Євросоюзу без угоди 31 жовтня, оскільки ЄС навряд чи погодиться переглянути угоду про Brexit, як цього вимагає прем'єр Борис Джонсон.

Реклама:

"І хоча підприємства вже витратили мільярди на планування непередбачених обставин за умови виходу без угоди, їм, як і раніше, заважають незрозумілі рекомендації, терміни, витрати та складність", - йдеться в повідомленні CBI.

"Великі компанії, особливо в регульованих областях таких як фінансові послуги, мають ретельно продумані плани дій в надзвичайних ситуаціях, а ось більш дрібні фірми менш підготовлені", - додали в конфедерації.

Виступаючи в ефірі BBC, заступник генерального директора CBI Джош Харді відзначив, що угода є критично важливою, "якщо ми хочемо управляти економікою найкращим чином".

CBI виступала за збереження членства Британії у ЄС, а згодом підтримала запропоновану Терезою Мей угоду, яку відмовився схвалити британський парламент.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: