"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суддя, яка зупинила ліцензію SkyUp, відкликала заяву про відставку

Четвер, 18 липня 2019, 13:10

Суддя Баришівського районного суду Олена Литвиненко, яка винесла рішення про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp, відкликала свою заяву про відставку.

Про це стало відомо 18 липня на засіданні Вищої ради правосуддя, повідомляють "Схеми".

Раніше Литвиненко подала заяву після того, як  Державне бюро розслідувань почало щодо неї кримінальне провадження.

"​Під час засідання ВРП 18 липня, де мало б розглядатися питання щодо відставки судді Литвиненко, з’ясувалося, що вона забрала свою заяву ще 15 липня", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Відповідно до регламенту Вищої ради правосуддя, постановлено ухвалу про залишення без розгляду заяви про звільнення судді", - заявив член ВРП Віктор Матвійчук.

 

Нагадаємо:

24 травня суддя Баришівського суду Олена Литвиненко винесла ухвалу щодо призупинення ліцензії SkyUp, але  не заборонила компанії перевозити пасажирів до вирішення спору по суті.

Журналісти хотіли звернутись до неї по коментар, та застати її на робочому місці не змогли: у суді сказали, що вона у відпустці.

У позовній заяві від імені Оксани Пасенко на SkyUp йшлося, що вона придбала квитки на рейс 17 травня до Шарм-ель-Шейха з вильотом з аеропорту "Київ" (Жуляни) на рейс SkyUp, а 16 травня їй повідомили, що виліт переноситься на 20 травня через відсутність літаків.

Всі ці дані разом з добіркою негативних відгуків щодо авіакомпанії в мережі, називалися в заяві як причина відмови від поїздки.

Баришівський суд на цій підставі ухвалив рішення про призупинення ліцензії приватному українському авіаперевізнику.

У свою чергу, в авіакомпанії у відповідь на запит "Схем" поінформували, що затримки у рейсах в той день дійсно були, але не на три дні, а максимум – на 4 години, і не з Жулян, а з Борисполя. Вильотів у SkyUp Airlines з аеропорту "Київ" у травні взагалі не було.

Пізніше мешканка Баришівки Оксана Пасенко подала заяву про відмову від начебто її позову щодо SkyUp.

Крім того, у день, коли Оксана Пасенко заявила  поліції, що не подавала позову до SkyUp, начебто від її імені надійшла заява на ім’я нардепа Олександра Дубініна з проханням посприяти у забезпеченні виконання рішення суду.

Документ датований 18 червня, вже 19 червня з приймальні Дубініна надіслали депутатське звернення до Міністерства інфраструктури щодо заборони SkyUp літати.

Цей депутат – багаторічний менеджер підприємств групи "Приват", підконтрольної олігарху Ігорю Коломойському, який також володіє компанією "Міжнародні авіалінії України".

Дубінін у коментарі "Схемам" запропонував Пасенко просто спростувати звернення до нього і ніяк не прояснив свої стосунки з Коломойським.

А Коломойський заявив, що Дубінін "не є до нього афілійованою особою".

Згодом Державне бюро розслідувань почало щодо судді Литвиненко кримінальне провадження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: