"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новою держуповноваженою АМКУ може стати юристка відомої компанії

Середа, 17 липня 2019, 10:50

15 липня адвокат Наталія Ковальова подала до реєстру Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію кандидата на посаду державної уповноваженої Антимонопольного комітету. 

Про це свідчать дані реєстру НАЗК, передає видання "Наші гроші".

Відомо, що протягом 2003-2006 років Ковальова працювала у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, ще рік пропрацювала у юридичній фірмі "Магістр і Партнери", після чого з 2007 по 2017 рік працювала на різних посадах у юридичній фірмі "Baker McKenzie", а потому – працевлаштувалась у юридичну компанію "Редкліфф Партнерз".

 

За підсумками 2018 року старший юрист Ковальова, відповідаючи у "Редкліфф Партнерз" за представлення клієнтів компанії в АМКУ, отримала 1,45 млн грн заробітної плати.

Реклама:

"Редкліфф Партнерз" засноване у 2008 році компаніями "Мітрас Лімітед" та "Кліффорд Чанс", остання є глобальною юридичною фірмою з головним офісом у Лондоні та десятками офісів по всьому світу. 

На офіційному сайті "Clifford Chance" зазначається, що у 2015 році компанія уклала з "Редкліфф Партнерз" угоду "найкращих друзів", а в самій компанії "працюють юристи, що раніше складали частину київського офісу "Clifford Chance".

Рекомендуємо почитати: Дев'ять негренят: хто з керівників АМКУ виживе після чисток Зеленського

Нагадуємо: 

5 липня президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення трьох державних уповноважених АМКУ – Агії Загребельської, Андрія Вовка та Валерія Полюховича. 

8 липня був підписаний також указ про звільнення заступниці голови АМКУ Марії Ніжнік.

У перші дні після звільнення чотирьох держуповноважених джерела "Наших грошей" та "Економічної правди" повідомили про розгляд Офісом президента трьох кандидатур на місця звільнених окрім Наталії Ковальової – юриста Леоніда Антоненка (депутат Київради з групи Сергія Гусовського), співробітниці організації BRDO Ольги Нечитайло (раніше працювала у АМКУ на посаді головного спеціаліста, вела справи ДТЕК) та керівника апарату АМКУ Юрія Литвина (протеже Юрія Терентьєва).

Їхніх декларацій як кандидатів на посаду держуповноважених на сайті НАЗК наразі немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!