ОСББ отримають додаткові 380 мільйонів на “теплі кредити”

П'ятниця, 12 липня 2019, 10:15
 

Завдяки додатковим 380 мільйонам гривень урядового співфінансування ще 3 тисячі ОСББ зможуть утеплити будинки та зменшити вдвічі комунальні платежі до кінця цього року.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє Укрінформ.

"Нещодавно уряд вирішив надати черговий транш на 380 млн грн державного співфінансування на кредитування утеплення житлового фонду. Ці кошти допоможуть зменшити ставки за кредитами, оскільки компенсація тіла кредиту буде нараховуватися на меншу базу, а від 40 до 70 відсотків тіла кредиту покриватиметься рахунком держави. Крім того, після комплексного утеплення кожна сім'я в такому будинку, як показує практика, платитиме за комунальними платежами на 30-50% менше, і зекономлені кошти можна буде пустити на компенсацію кредиту", - зазначив він.

За словами Савчука, ефективність таких програм доводить той попит, який на сьогодні склався серед громадян на енергозберігаючі кредити. На сьогодні за програмою теплих кредитів в Україні вже утеплили житло більше 600 тис. сімей.

Реклама:

"Це свідчить про те, що сьогодні цей продукт працює", - зазначив він.

Савчук також наголосив, що існує додаткова можливість компенсації за кредити коштами місцевих програм енергоефективності.

Нагадуємо:

В Україні за 2019 рік уже видано 700 млн грн "теплих кредитів" - з 1,1 млрд грн.

Учасники урядової програми з енергозбереження "теплі кредити" економлять на комунальних рахунках від 20% до 50% та навіть більше.

Рахункова палата виявила факти неефективного використання коштів на програму "теплих кредитів".

Читайте також"Як не треба утеплювати будинок: сім найпоширеніших помилок"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: