Польський фінансист увійшов до складу правління Приватбанку

Понеділок, 1 липня 2019, 13:15

Польський фінансист Марюс Качмарек, який раніше був  головним операційним директором польського банку Eurobank S.A., став членом правління Приватбанку з операційних питань. 

Про це повідомляє прес-служба банку.

Зазначається, що новий операційний директор банку призначений терміном на три роки і приступив до виконання своїх обов’язків 1 липня.

"Рішення про призначення Марюса Качмарека членом правління ПриватБанку було затверджено Наглядовою радою банку за результатами відкритого конкурсу", - заявили у банку.

Реклама:

Окрім роботи в Eurobank S.A., Качмарек також очолював CompFort Meridian Polska S.A. та був виконавчим директором EY (Ernst & Young) Polska.

Нагадаємо:

До наглядової ради ПриватБанку увійшли три нових фахівці зі світовим досвідом банкінгу та фінансів.

Новими незалежними членами наглядової ради затверджені: міжнародний радник Управління технічної допомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ Шерон Іскі; колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет), член Наглядової ради Citi Bank (Україна) Надір Шейх та Еран Кляйн, що в минулому очолював керівні посади в Commerzbank (Велика Британія), Citibank (Велика Британія), WestLB (Японія) та Deutsche Bank (Японія).

Народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Павло Різаненко повідомив, що троє іноземців, які брали участь у конкурсі на роботу у наглядовій раді Приватбанку, відмовилися вступати на посади через "неприйнятність вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування", але насправді причина може бути іншою.

"Не виключено, що справжня причина відмови зайняти місця в наглядовій ради Приватбанку – це аж ніяк не декларування, а повернення в Україну колишнього мажоритарного акціонера Приватбанку пана Коломойського та низка судових рішень на користь Коломойського в судах першої інстанції щодо Приватбанку після зміни президента", - припустив Різаненко.

Рекомендуємо почитати: 

Як Коломойський і Боголюбов вивели з Приватбанку 5,5 мільярда доларів

Націоналізацію Приватбанку визнали незаконною. Що це означає?

Ігор Коломойський: Я вважаю, що Порошенко – моя маріонетка

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова. Про маніпуляції Коломойського, майбутнє Приватбанку та НБУ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!