Податкова просить заарештувати рахунки виробника сирів "Комо"

Четвер, 27 червня 2019, 11:15
 

Суд відкрив провадження за позовом Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби до ТОВ "Комо Україна" про застосування арешту коштів на рахунках платника податків, відкритих у банках/

Про це йдеться у провадженні, відкритому Волинським окружним адмінсудом, передає FinBalance.

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами ТОВ "Комо Україна" є нардеп Степан Івахів та діти покійного нардепа Ігоря Єремеєва (Роман та Софія), які є співвласниками групи "Континіум". Серед активів групи - мережа АЗС WOG і "Банк інвестицій та заощаджень".

Як відомо, тверді та плавлені сири під торговою маркою "Комо" випускає "Дубномолоко". Це підприємство теж підконтрольне згаданим особам.

Реклама:

Раніше, у травні 2019 року, Рівненський окружний адмінсуд частково задовольнив позов "Дубномолоко" до Офісу великих платників податків ДФС та скасував податкові повідомлення-рішення від 2018 року про необхідність сплати податків і штрафів на 123 млн грн.

При цьому Волинський окружний адмінсуд розглядає позов "ВОГ Рітейл" до Офісу великих платників податків ДФС про скасування податкових повідомлень-рішень від 2016 року, якими підприємству було збільшено суму грошового зобов`язання за акцизним податком на 417 млн грн (з яких 277,8 млн грн - основний платіж, а 138,9 млн грн - штрафні санкції).

Згідно з судовими матеріалами, відповідні податкові повідомлення-рішення були прийняті на підставі акту податкової перевірки "ВОГ Рітейл". 

"ВОГ Рітейл" не погоджувалося з висновками податківців на тій підставі, що продаж пального в 2015 році через мережу АЗС здійснювався як кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, так і суб`єктам господарювання для комерційного або виробничого використання.

У 2016 році суди першої та апеляційної інстанції задовольнили позов "ВОГ Рітейл" і скасували вказані податкові повідомлення-рішення, однак у 2018 році Верховний Суд скасував рішення судів нижчих інстанцій і відправив справу на новий розгляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: