"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс грузинської валюти впав до історичного мінімуму

Середа, 26 червня 2019, 18:20
 

Національний банк Грузії встановив курс ларі на рівні 2,83 ларі за долар США. Таким чином, грузинський ларі оновив історичний мінімум.

Про це повідомляють "Ведомости".

Попередній мінімум був 30 травня - тоді за долар давали 2,79 ларі.

"За нашою інформацією, макроекономічні параметри стабільні. Ніщо не вказує на те, що ми маємо справу з довгостроковим коливанням. Думаю, мова йде про короткочасне коливання", - заявила міністр економіки Грузії Натія Турнава.

Реклама:

Комерційні банки Грузії продають долар ще дорожче - по 2,84-2,86 ларі.

Нагадаємо:

20 червня через появу й поведінку російського депутата Сергія Гаврилова у грузинському парламенті у Тбілісі почалися масові протести.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а також намагалася взяти штурмом парламент.

Поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу й гумових куль, але згодом вони повернулися. Під час сутичок під парламентом постраждали сотні людей,

21 червня спікер грузинського парламенту подав у відставку.

21 червня президент РФ Володимир Путін заборонив авіакомпаніям Росії перевозити громадян до Грузії, починаючи з 8 липня.

Грузинським авіаперевізникам також заборонять літати в Росію з цього дня.

Крім того, з 20 червня найбільша мережа кінотеатрів Грузії Cavea призупинила покази фільмів російською мовою в зв'язку з акціями протесту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: