Аграріям компенсували 131 мільйон вартості сільгосптехніки

Вівторок, 11 червня 2019, 15:51
 

Станом на 10 червня українським аграріям нараховано 131,4 млн грн часткової компенсації вартості придбаних сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Станом на 10 червня українським аграріям нараховано 131,4 млн грн часткової компенсації вартості за купівлю техніки та обладнання вітчизняного виробництва за період грудень 2018 року та січень-березень 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Таку інформацію надали Мінагрополітики 10 уповноважених банків – Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Райффайзен банк Аваль, Південний, Банк інвестицій та заощаджень, ПУМБ, Індустріалбанк, Кредобанк.

Реклама:

Зазначається, що загалом, сума коштів, яка підлягає частковій компенсації вартості техніки та обладнання українського виробництва становить 174,6 млн грн. За вказаний період програмою скористалося 1513 сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі 773 фермерських господарства, які придбали 2583 одиниці техніки та обладнання.

За інформацією міністерства, на сьогодні оновлений Перелік вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання, придбання якої компенсується з бюджету, включає 11 374 найменувань техніки та обладнання від 163 виробників.

Нагадаємо:

У 2019 році уряд країни виділить на розвиток фермерства 5,9 мільярдів гривень.

Молоді фермери можуть отримати 40 тисяч субсидії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!