Глава МВФ назвала торгові конфлікти головною загрозою для світової економіки

Понеділок, 10 червня 2019, 10:05

Існуючі торговельні конфлікти становлять основну загрозу для зростання світової економіки.

З такою заявою директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард виступила на завершенні саміту "великої двадцятки" (G20) в японському місті Фукуока, пише DW.

У зустрічі брали участь міністри фінансів і глави центробанків країн-членів G20.

За оцінкою МВФ, тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може привести до зниження світового ВВП на 0,5 відсотка (або 455 млрд доларів) в 2020 році. Дозвіл існуючих торговельних суперечок слід зробити пріоритетним завданням, підкреслила Лагард.

Реклама:

Крім того, глава МВФ віднесла до погроз для зростання світової економіки низькі процентні ставки. Незважаючи на "обережні ознаки стабілізації", які демонструє світова економіка, у багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу, а ринки, що розвиваються, як і раніше "уразливі для раптових змін у фінансових умовах", йдеться в заяві Лагард.

Торговий конфлікт між Вашингтоном і Пекіном загострився в травні 2019 року, коли після невдалих переговорів президент США Дональд Трамп пригрозив підняти мита на товари з КНР до 25 відсотків. Надії на врегулювання спору тепер пов'язані із зустріччю Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпіном, яка повинна відбутися в японській Осаці в кінці червня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!