Ринок акцій Китаю обвалився після твіту Трампа

Понеділок, 6 травня 2019, 14:20
 

Торги на фондових ринках материкового Китаю закрилися падінням основних індексів після заяви президента США Дональда Трампа про плани з 10 травня підвищити мита на китайські товари.

Про це пише Reuters.

Згідно з даними з сайтів бірж Шанхаю і Шеньчженя, основні індекси цих майданчиків обвалилися більш ніж на 5% і 7% відповідно.

Індекс "Шанхай композит", що відображає ситуацію на Шанхайській фондовій біржі, впав на 5,58%, до 2906,46 пунктів, що стало найгіршим показником з лютого 2016 року.

Реклама:

Всі основні зведені індекси за всіма ключовими "блакитними фішками" за підсумками торгового дня опинилися в негативній зоні.

Найбільші втрати зафіксовані за такими напрямками, як телекомунікаційні (9,81%) та інформаційні (8,26%) технології, понад 6% падіння продемонстрував промисловий індекс.

Спад на біржах материкового Китаю спостерігається на фоні заяви президента США Дональда Трампа про намір з 10 травня збільшити мита на китайську продукцію з 10% до 25%.

Нагадуємо:

Вашингтон прагне скоротити дефіцит в торгівлі з КНР, що перевищує 400 млрд доларів.

Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині в грудні 2018 року "на полях" саміту G20 погодилися відтермінувати до 1 березня посилення торговельних обмежень для досягнення компромісу, а потім цей термін був продовжений з урахуванням підсумків лютневого раунду двосторонніх консультацій у Вашингтоні.

Разом з тим Трамп заявляв, що мита на китайські товари можуть бути збережені надовго, тобто, доти, поки він не переконається, що Китай виконує зобов'язання за угодою, якщо її вдасться досягти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: