Приватбанк представив нових членів наглядової ради

Четвер, 23 травня 2019, 12:51

До наглядової ради ПриватБанку увійшли три нових фахівці зі світовим досвідом банкінгу та фінансів.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Кабінет Міністрів затвердив новий склад наглядової ради ПриватБанку, відбір кандидатів до якої здійснювався на конкурсних засадах відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 159 від 13 лютого 2019 року та ґрунтувався на принципі різноманітності досвіду. Новопризначені члени Наглядової ради розпочнуть фактичне виконання повноважень з 14 червня 2019 р.

Новими незалежними членами наглядової ради затверджені: міжнародний радник Управління технічної допомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ Шерон Іскі; колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет), член Наглядової ради Citi Bank (Україна) Надір Шейх та Еран Кляйн, що в минулому очолював керівні посади в Commerzbank (Велика Британія), Citibank (Велика Британія), WestLB (Японія) та Deutsche Bank (Японія).

Реклама:

Також до складу Наглядової ради ПриватБанку були переобрані автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Акчакоча, керуючий партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта та фінансист, автор реформи фінсектора в Ірландії Стівен Сіліг.

"Ми пишаємося тим, що нам вдалося значно підвищити стандарти корпоративного управління, управління ризиками та внутрішнього контролю в ПриватБанку, – заявив, вітаючи затвердження нових членів, Енгін Акчакоча. – Я вважаю, що збереження та подальший розвиток незалежного управління в ПриватБанку, як і в інших державних банках, стане ключем для майбутнього розвитку здорового, стабільного та конкурентоспроможного банківського сектора в Україні".

За його словами, ключовим пріоритетом нової Наглядової ради буде продовження роботи, спрямованої на ефективне виконання Стратегії розвитку ПриватБанку, з особливим акцентом на підтримку незалежності банку, подальше підвищення його прибутковості та привабливості для потенційних інвесторів.

Після реформи 2018 року щодо вдосконалення системи корпоративного управління в державних банках затверджена наглядова рада буде складатися з 9 членів, 6 з яких є незалежними. Згідно з положеннями статуту голову нової Наглядової ради буде обрано більшістю голосів з-поміж незалежних членів на першому засіданні.

Нагадаємо, 21 травня Приватбанк подав позов до Канцелярського суду американського штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!