Фонд гарантування ліквідував банк Курченка

Вівторок, 21 травня 2019, 17:10
 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Реал Банку".

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"20 травня 2019 року уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних на ліквідацію ПАТ "Реал Банка" було подано документи до державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", - зазначається у повідомленні.

У Фонді також зазначили, що відповідно до ч.7 статті 26 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", Фонд гарантування завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подання документів для внесення до ЄДР запису про ліквідацію банку як юрособи.

Реклама:

"У зв’язку із цим, Фонд гарантування повідомляє про завершення виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "РЕАЛ БАНК", - резюмували у Фонді.

Нагадаємо:

12 квітня ФГВФО завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Комерційний банк "Даніель".

А 16 травня було ліквідовано ПАТ "Комерційний банк "Стандарт".

Також нагадаємо, що у червні минулого року Фонд гарантування вкладів фізосіб не зумів продати кредитні портфелі "Реал Банку", що належали раніше бізнесменові Сергію Курченку.

Нагадаємо, що в березні 2019 року Генпрокуратура завершила розслідування проти Курченка. За версією слідства, олігарх причетний, серед іншого, до заволодіння грошима кількох банків із подальшим відмиванням цих коштів: 787,4 млн гривень Національного банку, 4,7 млн гривень "Реал Банк", 2,3 млрд гривень "Брокбізнесбанку", 502 млн "Укргазбанк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: