Tesla може збанкрутувати за 10 місяців – ЗМІ

Понеділок, 20 травня 2019, 10:01
 

Американський виробник електрокарів Tesla може збанкрутувати за 10 місяців, якщо радикально не перегляне бюджет.

Про це стало відомо з листа засновника компанії Ілона Маска до своїх підлеглих, пише "Голос Америки".

Нещодавно компанія зібрала додатково 2,7 млрд доларів фінансування, але виробництво витрачає настільки великі кошти, що цього не вистачить і на рік, йдеться у зверненні Маска до працівників.

Щоб попередити банкрутство, Маск анонсував ініціативу з урізання витрат: спеціальні групи експертів шукатимуть, де зменшити видатки, включаючи запчастини автівок, зарплати і подорожі працівників та оренду приміщень.

Реклама:

Окремо, кожну статтю бюджету особисто переглядатимуть сам Маск та новий фінансовий директор компанії Зак Кіркгорн.

Медіа розмірковують, що, повідомивши про це працівників, Маск дав їм час на перегляд бюджетів своїх відділів: "Це важкі зміни, але це єдиний спосіб для Tesla стати фінансово стабільною і досягти успіху в нашій меті - допомогти зробити світ екологічно стійким".

Один з провідників руху з виробництва електрокарів не вперше затягує паски. Минулого червня Tesla звільнила 9% працівників, у січні - іще 7%.

Згідно із податковою декларацією компанії за 2018 рік, прибуток від проданих і зданих в оренду автомобілів Tesla становив 18,5 млрд доларів. Проте компанія все ще неприбуткова - чистий збиток сягнув 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: