У США провели чергові випробування двигуна американо-української ракети Alpha

Четвер, 2 травня 2019, 11:13
 

Американо-українська аерокосмічна компанія Firefly Aerospace успішно провела тестування двигуна другого ступеня Lightning-1 своєї ракети-носія Alpha.

Про це повідомляє Firefly Aerospace у Facebook.

Зазначається, що саме ця верхня ступінь ракети відповідає за транспортування та встановлення супутника на орбіту.

Тестування тривало 300 секунд. Воно проводилося на тестовому стенді на полігоні компанії в Cedar Park (Техас, США).

Реклама:

Відео тестового запуску ракети

Тривалість тесту продемонструвала здатність інтегрованої системи (авіоніки, конструкції, силової установки) надійно функціонувати протягом усього польотного завдання – так називається робочий цикл місії з виходу ракети-носія на орбіту Землі.

Під час випробувань другий ступінь ракети-носія піддався максимальному числу вимірювань із метою отримання даних про механічні навантаження (насамперед – вібраційні), які зазнають компоненти Alpha під час реального польоту.

Попередній аналіз отриманих даних показав, що навантаження відповідають розрахунковим моделям і не перевищують порогів чутливості високоточних елементів конструкції ступеню.

Під час тесту всі системи працювали відповідно до регламентів, а наступні перевірки не виявили яких-небудь руйнувань конструкції.

Firefly планує закінчити розробку ракети-носія Alpha, здатної доставляти до 1 тонни вантажу на низьку навколоземну орбіту, і провести її перший запуск із бази ВПС США Вандерберг (Каліфорнія) вже до кінця 2019 року.

Firefly Aerospace – приватне аерокосмічне підприємство з офісами в м. Остін (штат Техас, США) та м. Дніпро (Україна).

Виробництво ракети розташоване в Техасі, в той час як українські співробітники компанії в Центрі досліджень і розробки у Дніпрі розробляють частину обладнання.

У 2017 році компанію Firefly Aerospace, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера і EOS Data Analytics. Із тих пір робота над розробкою "Альфи" відновилася.

Нагадаємо, що в березні поточного року Firefly Aerospace провело успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!