"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Boeing заявив, що вирішив проблему 737 MAX

П'ятниця, 17 травня 2019, 12:45
 

Американський концерн Boeing Co., один з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки, завершив оновлення програмного забезпечення для літаків моделі 737 MAX.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Федеральне авіаційне управління США запросило у Boeing відомості про те, як пілоти користуються системою керування літаком в залежності від тієї чи іншої ситуації під час польоту після оновлення програмного забезпечення, йдеться в прес-релізі.

Після катастрофи в березні 2019 року і припинення експлуатації цієї моделі літаки Boeing 737 MAX з модифікованим ПО станом на 16 травня провели в повітрі 360 годин в ході 207 польотів, наголошується в повідомленні компанії.

Реклама:

Як тільки Boeing надасть регулятору необхідну інформацію, сторони домовлятимуться про сертифікований випробувальний політ лайнерів.

Нагадаємо:

10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 MAX авіакомпанії EthiopianAirlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

У жовтні 2018 року Boeing 737 MAX індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море. Тоді загинули 189 осіб.

12 березня Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 Max. 13 березня до заборони приєдналась Україна.

Читайте також: Круте піке: чи злетить Boeing 737 і що треба знати пасажирам

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: