"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Starbucks почала приймати до оплати криптовалюту

Четвер, 16 травня 2019, 18:52
 

Мережа кав'ярень Starbucks надала своїм клієнтам в США можливість оплачувати замовлення криптовалютою.

Про це повідомляє Independent.

Спочатку таку можливість реалізували розробники програми Spedn. Вони запевняють, що сервіс безпечний і допомагає скоротити операційні витрати.

Крім Starbucks нововведення вирішили використовувати у своїй роботі американські торговельні мережі Whole Foods Market і Nordstrom. Розробники мають намір до кінця 2019 року збільшити кількість магазинів, що використовують додаток, до 100.

Реклама:

Розплачуватися можна криптовалютою, прив'язаною до долара США, тобто у формі біткойнів, ефіріума, bitcoin cash або Gemini dollar.

Форма оплати схожа на існуючі платіжні системи Apple Pay і Google Pay. Додаток Spedn генерує одноразовий QR-код на екрані телефону, який необхідно прикласти до сканера на касі.

Нагадаємо:

Засновник інвестиційного банку Galaxy Digital Майк Новограц прогнозує, що у найближчі 20 років Bitcoin подорожчає в 100 разів, капіталізація криптовалюти перевищить 7,5 трильйона доларів, вона обжене золото за цим показником.

24 лютого ціна криптовалюти Bitcoin перевищила 4,2 тисячі доларів, після чого різко знизилася.

14 травня криптовалюта біткоїн оновила новий річний максимум, перевищивши позначку в 8 тисяч доларів.

У грудні-2018 криптовалюти подешевшали у середньому на 90% від історичного максимуму.

Засновник Ethereum Віталік Бутерін вважає, що на ринку криптоактивів більше не буде періодів такого вибухового зростання, як були в минулі роки, так як для цього вже немає передумов.

Піку вартості біткоїн досяг в 2017 році. Тоді за кілька місяців він подорожчав на 1300% і в грудні на деяких криптовалютних біржах досяг приблизно 20 тис доларів.

Однак після підйому криптовалюта почала стрімко падати.

До початку лютого 2018 року біткоїн втратив вже більше половини своєї максимальної вартості і згодом продовжив знижуватися: в листопаді минулого року він впав нижче 4 тис доларів.

Читайте також: Чи потрібен Україні закон про криптовалюту і чи буде він працювати

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: