Ліквідовано банк, власника якого оголошено в розшук

Четвер, 16 травня 2019, 17:23
 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Комерційний банк "Стандарт".

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Зазначається, що 15 травня було подано документи для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи.

"15 травня 2019 року уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Комерційний банк "Стандарт" було подано документи до державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", - зазначається на сайті прес-служби.

Реклама:

Нагадаємо, що 15 травня 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Комерційний банк "Даніель".

У 2018 році у ФГВФО повідомляли, що колишнього власника банку "Стандарт" оголошено в розшук та отримано дозвіл суду на його затримання.

Зазначалось, що власники та службові особи банку "Стандарт" у 2013-2015 роках організували протиправну схему здійснення незаконних фінансових операцій з видачі кредитних коштів.

Як зазначали в ФВГФО, схема з видачі кредитів виглядала так: кошти за кредитними договорами надавалися фактично без забезпечення з умовою свого роду "відкладеного" надання забезпечення в термін до кінця місяця. В останні дні місяця "на папері" оформлялося забезпечення, яке вже в перші дні наступного місяця звільнялося банком від обтяження.

Раніше також повідомлялося, що Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації неплатоспроможного банку "Стандарт" 18 червня 2015 року.

Нагадаємо, станом на 2014 рік банк "Стандрат" належав Віталію Тарану через ТОВ "Медіа Імідж". У вересні 2014 року ТОВ "Медіа Імідж" скоротило участь у статутному капіталі банку "Стандарт" до 51% зі 100%, а в грудні 2017 року компанія вийшла зі складу акціонерів фінустанови.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: