"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бахматюк: Гонтарева завдала економіці України більшої шкоди, ніж Путін

Четвер, 16 травня 2019, 15:18
 

Колишні власники збанкрутілих банків Олег Бахматюк і Костянтин Жеваго звинуватили екс-главу НБУ Валерію Гонтареву у непрофесіоналізмі.

Про це вони заявили на конференції Concorde Capital "Game of thrones: final season?" у Києві.

"Я впевнений, що історія дасть оцінку голові Нацбанку, яка нанесла більшої шкоди, ніж Путін, економіці нашої держави", - сказав Бахматюк, колишній власник VAB банку.

"Це можна на цифрах все порахувати", - запевнив він.

Реклама:

"Чи повинен був закриватися банк "Фінанси і кредит"? Ні, не повинен. У день, коли його закрили, на рахунку було 600 мільйонів гривень", - зазначив Жеваго.

"Якась віжка незрозуміла під хвіст потрапила Гонтаревій", - вважає Жеваго.

"Найбільші банки не можуть бути сміттєвими. Це говорить про те, що регулятор недопрацьовує", - звинуватив він НБУ в непрофесіоналізмі.

"Бахматюк і Жеваго вкрали мільярди гривень рефінансування НБУ, виданого їм задовго до мого приходу в НБУ, вони оскаржили в продажних судах всі свої персональні гарантії, і не повернули жодної копійки грошей в свої збанкрутілі банки. Тому закон був прийнятий ще в 2015 році про кримінальну відповідальність акціонерів", - відповіла Гонтарєва в телефонному повідомленні, яке зачитали учасникам конференції.

Із оцінкою Бахматюка не погодилися учасники міжнародної панелі конференції Concorde Capital, представники глобальних інвестиційних фондів та міжнародних фінансових організацій.

"Я не погоджуюся зі ставленням Жеваго та Бахматюка до вирішення проблем їх банків", - зазначив Джон Паттон, старший портфельний менеджер інвестиційного фонду Argentem Creek.

"Ремонт банківської системи, який було проведено в Україні у 2015-2016 роках, - це дуже важливий крок. І він був успішний. І не важливо, що про це думає Жеваго", - зазначив Паттон.

Коментуючи заяву Олега Бахматюка, Маркус Шнайдер, старший економіст інвестиційного фонду Alliance Bernstein, додав: "Це групи інтересів, які намагаються проштовхнути своє бачення історії. Україні важливо зберегти незалежність НБУ".

Читайте також інтерв'ю з директором Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: Костянтин Ворушилін: Топ-менеджмент "розводить" олігархів по повній програмі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: