Оскарження тендера поставило під загрозу участь України в World Expo 2020

Понеділок, 13 травня 2019, 13:08
 

ASGC Construction LLC, одна з найбільших будівельних компаній в Об'єднаних Арабських Еміратах, перемогла на відкритих торгах в системі електронних державних закупівель в ProZorro на будівництво українського павільйону на всесвітній виставці World Expo 2020.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Очікувана вартість тендеру - 5,5 мільйона доларів.

"За умовами тендеру, ASGC Construction LLC повинна побудувати український павільйон під чистову обробку разом з підведенням всіх необхідних комунікацій (електро-, водопостачання, ін.), а також облаштувати прилеглу територію відповідно до вимог організаційного комітету "Експо 2020", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Відзначається, що дві компанії-учасниці тендеру - ТОВ "Аліас Інвест Груп" і ТОВ "неодим Захід" - подали скаргу в Антимонопольний комітет України щодо неправомірності рішення про обрання переможця. Засідання регулятора з даного питання призначене на 17 травня.

"Оскарження результатів торгів затягують процес підготовки і можуть взагалі заблокувати участь України у всесвітній виставці" Експо 2020 ", оскільки підрядник має завершити будівництво павільйону України відповідно до вимог організаційного комітету" Експо 2020 "не пізніше 19 жовтня 2019 року", - відзначають в МЕРТ, при цьому додаючи, що договір про будівництво павільйону не може розпочатися до остаточного визначення переможця тендера.

ASGC Construction LLC і входить в вертикально-інтегровану групу компаній ASGC (Al Shafar General Contracting), засновану в 1989 році.

Найбільш масштабними проектами ASGC Construction LLC є тематичний павільйон "Sustainability" в рамках всесвітньої виставки "Експо 2020", Бібліотека Мухаммеда бін Рашида в ОАЕ, "Дубай Арена", музей "Etihad".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: