ГПУ розслідує можливе втручання Порошенка та НБУ у справу Приватбанку

Понеділок, 13 травня 2019, 09:38
 

Генпрокуратура розслідує факт можливого втручання президента України, глав Мін'юсту та НБУ в діяльність судів у справі Приватбанку.

Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

Генеральна прокуратура України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почала досудове розслідування за фактом можливого втручання вищих посадових осіб держави в діяльність суддів під час засідання Ради національної безпеки і оборони України 18 квітня у справі ПриватБанку.

"За результатами розгляду заяви суддів Окружного адміністративного суду Києва Генеральна прокуратура України внесла відомості до ЄРДР і почала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року. Зокрема, мова йде про ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376 КК України (втручання в діяльність судових органів)", - йдеться в повідомленні в понеділок, 13 травня.

Реклама:

Нагадаємо:

Господарський суд Києва вирішив об'єднати в одне всі п'ять проваджень, відкритих за позовами екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського до Нацбанку України та ПриватБанку про законність п'яти кредитних договорів і його особистих порук за ними. Розгляд цієї справи суд призначив на 20 травня.

Центральний апеляційний госпсуд 2 травня відкрив провадження: Коломойський хоче повернути нерухомість у Дніпрі, яку суд віддав НБУ.

Рекомендуємо почитати: 

Як Коломойський і Боголюбов вивели з Приватбанку 5,5 мільярда доларів

Націоналізацію Приватбанку визнали незаконною. Що це означає?

Ігор Коломойський: Я вважаю, що Порошенко – моя маріонетка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: