Цукерберг проти розділення Facebook, Instagram і WhatsApp

Неділя, 12 травня 2019, 14:15

Пропозиція розділити компанію Facebook та Instagram і WhatsApp, які їй належать, на окремі компанії не допоможе вирішити проблеми, які стоять перед соцмережею.

Про це заявив керівник Facebook Марк Цукерберг в інтерв'ю каналу France Info, повідомляє TechCrunch.

"Прочитавши колонку Кріса Х'юза (співзасновника Facebook - ред.), я подумав, що його пропозиція не допоможе вирішити проблеми (йдеться претензії до Facebook у різних країнах після скандалів з Cambridge Analytica та "фабрикою тролів" - ред.).

Я думаю, ті, хто піклується про демократію і вибори, раді мати компанію, яка, як ми, може вкладати мільярди доларів на рік у створення найсучасніших інструментів для боротьби з втручанням у вибори", - сказав він.

Реклама:

За словами Цукерберга, у 2019 році бюджет Facebook на безпеку перевищив весь дохід компанії, отриманий після виходу на біржу в 2012 році.

"Ми можемо собі це дозволити, тому що ми побудували успішний бізнес", - зазначив керівник Facebook.

Про недоцільність розподілу Facebook заявив і Нік Клегг - віце-президент компанії з міжнародних справ і зв'язків з громадськістю.

"За успіх не можна карати. Facebook не треба ділити - над ним треба встановити контроль", - написав він у колонці для The New York Times.

Нагадаємо:

Раніше співзасновник Facebook Кріс Х'юз закликав владу США позбавити компанію контролю над Instagram і WhatsApp. Він також закликав створити в США урядовий орган з контролю за технологічним ринком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: