Екс-гендиректор Google покине раду директорів Alphabet

Середа, 1 травня 2019, 15:37
 

Колишній генеральний директор компанії Google Ерік Шмідт покине раду директорів Alphabet у червні 2019 року.

Про це йдеться у прес-релізі Alphabet Inc.

Місце Шмідта займе Робін Л. Вашингтон – бізнес-лідер із великим досвідом роботи у сфері фінансів. У Alphabet вона працюватиме у Комітеті з розвитку лідерства та винагород.

Зазначається, що після понад 18 років роботи у раді директорів Шмідт не претендує на переобрання після закінчення терміну його повноважень 19 червня поточного року.

Реклама:

Водночас додається, що Шмідт продовжить працювати технічним радником Alphabet.

Нагадаємо, що Ерік Шмідт був членом ради директорів Alphabet із березня 2001 року. Він був також головним виконавчим директором Google із липня 2001 року до квітня 2011 року та його виконавчим головою з квітня 2011 року до січня 2018 року.

Окрім Шмідта на переобрання до Ради директорів після закінчення терміну повноважень не претендує і Дайан Грін, яка є членом ради директорів із січня 2012 року. Грін обіймала посаду генерального директора Google Cloud з грудня 2015 року до січня 2019 року.

Про Робін Л. Вашингтон

Робін Л. Вашингтон є виконавчим віце-президентом і фінансовим директором біофармацевтичної компанії Gilead Sciences, Inc. із лютого 2014 року.

Вона приєдналася до Gilead в якості старшого віце-президента і фінансового директора в травні 2008 року.

З січня 2006 року по червень 2007 року Робін працювала в якості фінансового директора Hyperion Solutions, компанії-розробника програмного забезпечення (ПО).

До Hyperion Робін обіймала низку керівних посад у PeopleSoft, Inc., постачальника корпоративного ПО.

З квітня 2013 року Робін – директор Honeywell International, Inc., диверсифікованої технологічної та виробничої компанії, а з вересня 2013 року – Salesforce.com, світового лідера в технології управління взаємовідносинами з клієнтами ( "CRM"), де наразі очолює комітет із аудиту.

Компанія Google заснована Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном у вересні 1998 року. З тих пір компанія виросла до понад 100 тис. співробітників в усьому світі завдяки широкому спектру популярних продуктів і платформ.

У жовтні 2015 року Alphabet стала материнською холдинговою компанією Google.

Нагадаємо, виручка Alphabet у минулому році становила 136,8 млрд доларів. При цьому 85% доходу компанії забезпечила реклама (через Google, YouTube, Google Maps, Google Ads тощо).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: