"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай хоче заборонити видобуток біткоїнів

Вівторок, 9 квітня 2019, 17:06
 

Китай, один із найбільших світових ринків у сфері блокчейна і криптовалюти, має намір ліквідувати видобуток біткоїнів у країні.

Про це повідомляє Reuters.

Так, майнинг криптовалюти, включаючи біткоїни, був доданий у список із 450 галузей, які держава планує заборонити.

Зазначається, що біткоїн потрапив до переліку засобів, які "призводять до юридичних ускладнень, створюють ризики для безпеки або завдають шкоди навколишньому середовищу".

Реклама:

Наразі рішення знаходиться на розгляді Національної комісії з розвитку і реформ (NDRC). Ця комісія збирає інформацію про функціонал крипто-майнингу.

Громадськість має до 7 травня прокоментувати цей проект.

Водночас державна газета Securities Times 9 квітня заявила, що проект списку "чітко відображає ставлення промислової політики країни" до індустрії криптовалюти.

Деякі торговці біткоїнів у свою чергу зазначили, що "рух NDRC узгоджується з бажанням Китаю контролювати різні верстви швидкозростаючою кріптоіндустрії".

Також висловлювалося припущення, що "Китай просто хоче "перезавантажити" кріптоіндустрію в таку, над якою матиме контроль, за аналогією з тим, який контроль уряд має над інтернетом у країні.

Нагадаємо:

У кінці лютого 2019 року Bitcoin різко подешевшав.

Як вважає засновник інвестбанку Galaxy Digital Майк Новограц, у найближчі 20 років Bitcoin подорожчає в 100 разів, капіталізація криптовалюти перевищить 7,5 трильйона доларів і обжене золото за цим показником.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: