У Росії шукають винних у забрудненні експортованої нафти

П'ятниця, 26 квітня 2019, 18:49

У Росії порушили кримінальну справу за фактом забруднення експортованої нафти.

Про це повідомили в компанії "Транснефть", передає "Інтерфакс".

У компанії назвали забруднення нафти в трубопроводі "Дружба" навмисним. В "Транснефть" стверджують, що хлорорганику вкинули в трубопровід через приватний "Самаратранснефтьтерминал", який обслуговує ряд невеликих виробників.

Слідчі дії тривають в офісах декількох приватних організацій в Самарі.

Реклама:

Раніше віце-прем'єр РФ Дмитро Козак пообіцяв покарати винних.

"Що стосується походження цих домішок, то в даний час точка входу в нафтопровід визначена, там працюють чотири нафтовидобувних компанії, які постачають нафту. Працюють правоохоронні органи. Збиток істотний і для наших НПЗ, для наших партнерів, і для самої "Транснафти". Коли буде виявлено автора цього твору - будуть застосовані заходи, (він понесе - ред.) і відповідну фінансову відповідальність. Цілком можлива і особиста відповідальність осіб, тих нафтових компаній, які це допустили ", - сказав Козак.

Нагадуємо:

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня компанія "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" ("Дружба").

У Мінську 26 квітня пройшли переговори операторів нафтотранспортної системи "Дружба" щодо відновлення роботи нафтогону - транзит може бути відновлено з 3 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!