Україна та Boeing почали переговори про співпрацю

П'ятниця, 26 квітня 2019, 16:04
 

Компанія Boeing зацікавлена у співпраці з Україною, вже проведено перший етап переговорів, наступні етапи відбудуться протягом травня-червня.

Про це розповів заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос в ефірі програми "Інформаційний вечір" на "5 каналі", повідомляє прес-служба РНБО.

Йдеться, насамперед, про великогабаритну зборку, ремонт літаків на базі вітчизняних авіаремонтних заводів, а також розвиток інфраструктури цих заводів для обслуговування літаків Boeing на території України.

За словами Кривоноса, подібна співпраця може бути успішним прикладом кооперації на такому рівні "для того, щоб зацікавити інших інвесторів, та залучити до України ще більше проектів для поглиблення військово-технічної співпраці з країнами-членами НАТО".

Реклама:

"Для нас це тисячі робочих місць, можливість зробити сильнішою армію, та зміцнити позиції на міжнародних ринках", - підкреслив Кривонос.

Заступник Секретаря РНБО України повідомив, що вже відбувся перший етап переговорів з компанією Boeing, "протягом травня-червня передбачено ще кілька раундів перемовин щодо деталізації співпраці".

Кривонос додав, що співпраця з Україною також є стратегічно вигідною і для самої компанії Boeing, адже з нею на європейському ринку конкурує компанія Airbus, на американському - компанія Lockheed.

"Тому для них це достатньо успішний проект, який дозволить стати сильнішими і на своєму ринку", - підкреслив заступник Секретаря РНБО України.

Читайте такожКруте піке: чи злетить Boeing 737 і що треба знати пасажирам

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: